Gezellig bij tante Anna

Voorwerpen met een verhaal, daar houdt Renate van. Het secretaire van tante Anna is al een aantal generaties in de familie. De gedachte dat oma en de oudtantes daar hun brieven aan schreven is toch iets om te koesteren. Ook Renate schrijft nog geregeld hier haar kaarten. Aan de wand vonden andere dierbare stukken hun weg naar dit meubelstuk.

Een ander voorwerp met een verhaal is een schilderij dat bestaat uit een schattig borduurwerk van een vaas met bloemen. Dit kunstwerk vond Renate verscholen onder een tafel bij de secondhand. Omdat Renate dol is op boeketten mocht het mee naar huis. Het kreeg wel het lot van het “ik-weet-het-nu-nog-niet-projecten”. Dus kwam het bij Renate thuis ook weer onder een tafel bij zijn lotgenoten te staan.

Wat kun je allemaal doen met een oud borduurwerk? Misschien de vaas met bloemen in stukken knippen en dit in een quilt of kussen verwerken? Omdat deze ideeën niet echt als een “yes-let’s-do-this” klonken, bleef het schilderij wederom onder de tafel staan. Renate liep regelmatig langs dit verscholen hoekje en hoorde het gesmeek van het borduurwerk aan. Het wilde een upgrade, een make-over!

Nou goed dan, misschien eerst maar eens voorzichtig wassen en plat laten opdrogen. Tijdens dit proces kwam er een idee bovendrijven: met behulp van de naaimachine het boeket, bij wijze van spreken, opnieuw in de vaas zetten. Met verschillende garens ging Renate over het borduurwerk heen stikken en werd het boeket hierdoor weer helemaal opgefrist. Uit haar verzameling van oude lijsten, jawel ook van de kringloop, werd een mooie ‘gouden’ lijst gevonden. De match is gemaakt en het boeket hangt bij het geliefde secretaire helemaal mooi te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *