Boomhuisjes

Hou je van het maken van miniaturen? Dan is dit vast iets voor jou! Boomhuisjes maken die je in een plant kan ophangen. Laat daarbij je fantasie vooral de vrije loop. De hier getoonde huisjes zijn gemaakt van stukjes afvalhout, touw, papier-maché van kranten en een oud transparant kaft. Zo zie je maar weer. Gooi niet alles weg, want met vele spullen kan je mooie upcycling projecten realiseren.

Het eerste boomhuisje is met touwtjes opgehangen in een grote ficus. In het huisje is een verdiepingsvloer aangebracht die bereikt kan worden met een laddertje. Het huisje is voorzien van ramen en staat op een houten platform. Een boomhut moet wel veilig zijn dus het platform is omringt met een hekje. Veiligheid boven alles! Omdat het boomhuisje vrij hoog boven de pot van de ficus hangt, is het van een zekere luxe voorzien. Er is namelijk een lift aanwezig: een emmertje uit aardewerk opgehangen aan een touw.

Deze ficus heeft een echte “boomkruin” zodat het ook nog mogelijk was een uitkijkplatform te realiseren. Dit hangt hoger en kan vanuit het huisje bereikt worden met een touwladdertje. Omdat de ficus in de zomermaanden naar buiten gaat en dan in weer en wind komt te staan, moet de boomhut ook verwijderd kunnen worden.

Het andere boomhuisje is opgehangen in een Beoucarnia. Een Beoucarnia heeft geen echte kruin om touwtjes aan te bevestigen. Daarom is er een klemsysteem bedacht rondom de stam.

Bij dit huisje is echter geen lift nodig. Een lange houten ladder was voldoende om het bereikbaar te maken. Gert is Gert niet als er geen constructie bij te pas kwam: het huisje bestaat uit kleine houten spantjes die in een cirkel zijn opgesteld en samenkomen in een dakpunt.

Verder zijn de wanden gemaakt van geschilderd papier-maché en het transparante dak van een oud plastic kaft dat deels is bekleed met gedroogd mos. De punt van het dak is transparant voor lichttoetreding. In het huisje is ook een verdiepingsvloer aanwezig dat bereikt kan worden met een houten laddertje. Ook voor dit huisje geldt dat het verwijderd moet kunnen worden als de Beoucarnia in de zomermaanden naar buiten gaat.

Lees hier meer blogs van Gert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *