DIY stoere lamp

Renate en Gert zochten naar een staande schemerlamp voor naast de bank. Een mooie lamp vinden bleek echt een zoektocht. Vooral als je geen standaardlamp zoekt, maar eigenlijk zoekt naar iets unieks. Uiteindelijk hebben ze besloten om zelf een lamp te gaan maken. Gelukkig is het bos om de hoek. Dit betekent een groot assortiment aan takken! Tijdens een boswandeling vonden ze dus zo hun perfecte, grote en stevige tak.

Maar hoe blijft deze zware en grote tak nu rechtop staan? En hoe maak je dit?

Maak jouw eigen lampenvoet in 6 stappen:

1. Zorg voor een kunststof emmer die als bekisting kan dienstdoen.

2. Bepaal de locatie van de tak en plaats daar een pvc-koker die je schuin afzaagt tegen de wand van de bekisting (emmer).

3. Fixeer de pvc-koker zodat deze niet verschuift tijdens het betonstorten. En zorg dat het uiteinde van de koker dat in de beton komt te staan is afgedicht en goed aansluit op de emmer met bijvoorbeeld wat kit. Gert heeft een constructie bedacht met latjes en tie wraps. Natuurlijk kun je ook een ander soort constructie bedenken.

4. Vet de bekisting en de pvc-koker in met een lichte kleur olie om het ontkisten te vergemakkelijken (bijvoorbeeld met een beetje slaolie).

5. Maak het beton volgens de voorschriften, stort dit in de emmer en laat het uitharden.

6. Na het verharden begint het spannend te worden! Nu mag het ontkist worden en hierbij ook de koker verwijderd worden. Je hebt nu een mooie zware en stabiele lampenvoet!

Gert heeft de stam verlijmd met grijze siliconenkit. Daarnaast heeft hij een sierlijk snoer geregeld, een dimmer bevestigd en een grote energiezuinige lamp gekocht. En zo is daar de staande schemerlamp uit het bos!

Wil je meer weten of heb je vragen over dit project? Gert helpt je graag op weg. Lees hier meer blogs van Gert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *