Stijlvolle vakkenkast

In de woonkeuken van Gert en Renate is een nis waarin een kast moest komen. Omdat het om een kast in de keuken ging, was het van belang dat er ruimte was voor een magnetron, kleine tv, kookboeken, stereosetje etc.
De nis wordt omsloten door een plint, betonbalk, betonkolom en een wand. Ze wilden graag een kast met een strakke en minimalistische look, maar toch ook met wat speelse invloeden. Na enige tijd zoeken op het internet vonden Gert en Renate een klein vakkenkastje dat ze als uitgangspunt hebben gebruikt. Na het uittekenen in SketchUp en het vergroten beviel dit niet helemaal (zie figuur 1). Maar het idee was wel geboren!

Gert ging weer aan de slag… Het eerste idee is omgewerkt tot een lijnenspel van vier verticale lijnen waarin met horizontale opdelingen vakken zijn gerealiseerd. Vervolgens zijn er twee grote vakken naar voren uitgebreid en iets naar rechts verschoven (zie figuur 2). Daardoor blijft er toch een strakke balans, maar wordt dit afgewisseld met wat speelsheid en meer diepte. Het definitieve ontwerp (zie figuur 3) is klaar om gerealiseerd te worden! 

Om de betegelde keukenwand te kunnen blijven zien, is er in de kast geen achterwand aangebracht. De kast is gerealiseerd in geschilderd MDF en door de plaatsing op een zwarte sokkel lijkt het of deze in de nis zweeft.

Hieronder zie je foto’s uit het archief en hoe de kast er momenteel uitziet.

Na vele jaren genieten Gert en Renate nog steeds van deze kast. Een prachtig, strak en tijdloos ontwerp uit 2011. Wil jij de bouwplannen van deze kast inzien of zoiets zelf bouwen? Kijk wat de mogelijkheden zijn door contact met ons op te nemen. Lees hier meer blogs van Gert de b(r)ouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *