DIY tuinstoel

Hoe maak je een eenvoudige tuinstoel die ingeklapt kan worden? Internet is hierbij je grote vriend! We kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Bijna alles is online te vinden in de vorm van fora, filmpjes, artikelen en blogs. Een bron aan inspirerende ideeën! Er zijn zelfs sites waar de bouw ervan wordt beschreven. Komt dat nu even goed uit. Gert heeft de tekeningen online gevonden. De bouwbeschrijving is te koop via Etsy. Hier vind je de bouwbeschrijving van deze inklapbare tuinstoel.

Gert heeft het opgebouwd uit allemaal latten van dezelfde afmeting. Na het op maat zagen, zijn de latten voorzien van gaten waardoor een viertal draadstangen is gestoken. De uiteindes van deze draadstangen zijn voorzien van dopmoeren om het geheel bij elkaar te houden en te scharnieren. Daardoor kan de stoel na gebruik opgeklapt worden.

De stoel is met plezier gemaakt en ziet er fraai uit! Het enige nadeel van deze stoel is dat de zitting wat hard is, maar met een kleedje of een schapenvacht is dat snel opgelost.

Als je dus een beetje handig bent kun je zo je eigen klapstoel voor in de tuin maken! En als je dan ook nog hout haalt bij de sloop is deze ook nog eens duurzaam.

Lees hier meer blogs van Gert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *