Letterbakken uit 1974

Diep in mijn hart ben ik een ekster. Het plezier van dingen verzamelen en ze op een andere manier toepassen maakt mij blij.

1974

Misschien weet je het nog of heb je het van horen zeggen: de letterbak. Overal werden ze te koop aangeboden en op een gegeven moment werden ze zelfs nieuw nagemaakt! Natuurlijk ging ik voor een hele ‘echte’. Eentje waarvan de inkt van de letters in het hout getrokken was. Toentertijd vulde mijn vriendinnetjes die bakken met kleine miniatuurtjes die werden verkocht. Maar uiteraard wilde ik wat anders…

Inmiddels had ik een koord met sleutelhangers in mijn kamertje gehangen zoals zoveel tieners in die tijd. Deze sleutelhangers kreeg je toen gratis bij levensmiddelen en allerlei andere producten. Ik was er dol op en mijn zusjes en broertje ook. Er moest dus gedeeld worden, maar uiteindelijk had ik dan toch mijn slinger van sleutelhangers. De ringen haalde ik er voorzichtig van af en zo vulde ik mijn letterbak. Uiteraard bleef het niet bij één bak en volgden er nog een paar bakken. Met plezier kijk ik nu al jaren naar mijn vintage verzameling. De chipzakjes, het rolletje pepermunt, verpakkingen van pudding en de verschillende soorten wasmiddelen die er nu allemaal niet meer zijn… Het blijft een feest van herkenning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *