Quilt ‘Giant curves’

Er zijn van die momenten dat je gewoon nergens zin in hebt. Wat fijn dat sociale media je dan prima kan vermaken. Tijdens het scrollen door posts en reels, kwam Renate een quilt tegen die opgebouwd was uit grote cirkels. Haar enthousiasme deelde ze gelijk met haar vriendin.

Daisy Aschehoug is de ontwerpster van de quilt en laat zij nou net naar Nederland komen. De vriendin van Renate had inmiddels al uitgezocht waar en wanneer je haar kon ontmoeten. Tot hun grote verrassing was dat ook nog eens in de buurt! Samen besloten ze zich in te schrijven voor de workshop  van Daisy, waarin zij het gebruik van verschillende grote templates uitlegt. Het werd een heel gezellige dag vol met kwebbelde quiltsters en tegelijkertijd werd er ook in stilte en met focus een quiltblok achter de naaimachine genaaid. Daisy legde het proces heel duidelijk uit en de templates werden aangeschaft. Eenmaal thuis ging Renate direct aan de slag,  heerlijk iets nieuws en ook spannend want je stapt dan wel uit je comfortzone. Heel veel tijd had Renate niet want na lang wikken en wegen hadden zij en haar man besloten om de bovenverdieping eens een goede opknapbeurt te geven. De verf was gekocht en er was ook een prachtig behang voor de slaapkamer uitgezocht.

Een “nieuwe” slaapkamer vraagt ook om een nieuwe quilt voor over het bed. Een goede reden om eens langs de quiltwinkel te gaan. Door de juiste quiltstoffen te kiezen staan de grote en moderne cirkels stof in goed contrast met het behang. Het was weer een feestje om aan deze quilt te werken. Het puzzelen en rangschikken van de cirkel is een heel leuk proces. De quilt is met de hand door gequilt en Renate heeft hiervoor een dikker garen gebruikt. Renate is heel blij met het eindresultaat en blijft ervan genieten. Wat is quilten toch leuk!

Wil jij ook leren quilt­en en naaien? Wij ge­ven naailessen, quilt­cursussen, quiltlessen en er is ook een Quilt Bee. Wist je dat wij ook quilts op bestelling maken en quilts verkopen in onze shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *