De quilt van Karlijn

Heerlijk een dagje uit, Renate gaat met vriendin naar een quiltbeurs. Allemaal blije vrouwen die helemaal los gaan bij het zien van mooie quilts, prachtige patronen en dan nog al de stofjes! Helaas heeft Renate geen onbeperkt budget dus goed kijken en nadenken, waar kies je voor. Dat is erg moeilijk als je eigenlijk alles wel mee wilt nemen.

Dochterlief Karlijn liep al geruime tijd opmerkingen te maken; “d’r bank  was leeg, geen kleedje om onder weg te kruipen, graag met hoekjes en streepjes, niet te veel kleur hoor”. Het gaat subtiel maar de boodschap kwam wel over. Ook werd er geregeld doorgegeven: “voor mijn verjaardag graag een quilt die hip is”. Er is een angst onder de quilters dat jouw pronkstuk, waar je hard aan gewerkt hebt, uiteindelijk in de hondenmand terug gevonden wordt of dat je hem nooit meer terug ziet. Als je iets voor een ander maakt dan wil je de plank niet misslaan.

Renate liep samen met haar vriendin en met de bovenstaande missie in haar achterhoofd, over de beurs langs al die leuke stands. Renate ontdekte daar de quilt voor dochterlief; het pakket “Thicket” van Moda stoffen. Bestaand uit een beer, vos, uil en konijn in grote en kleine panels. De kleur was zwart/wit samen met bijpassende lapjes in verschillenden streepjes en hoekjes motieven. Nog nooit had Renate een heel stoffenpakket gekocht, maar in haar achterhoofd hoorde ze dochterlief lachend zeggen; “alles voor je kind hè?”. Voor de zekerheid even foto’s gemaakt en reactie afgewacht, grote stress want het was het laatste pakket….

Dochterlief is nog steeds erg blij met haar quilt, ze kruipt er onder weg en geniet er dagelijks van. Daar worden moeders dan weer blij van ja, ja..  alles voor het lieve Kind.

Ge­maakt in: 2018
Afmetingen: 143cm x 143cm

Wil jij ook leren quilt­en en naaien? Wij ge­ven naailessen, quilt­cursussen, quiltlessen en er is ook een Quilt Bee. Wist je dat wij ook quilts op bestelling maken en quilts verkopen in onze shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *