Quilt ‘Schitteren’

Deze quilt komt uit het tijdperk voor Pinterest en toen we nog boeken leende van de bieb. Daar stond het boek ‘Quilts in the Sun’ van de ontwerper ‘Kaffe Fassett’. Het kleurgebruik van deze kunstenaar is zo rijk en zijn stoffen hebben prachtige patronen. In dit boek staat Kaffe terwijl hij de “Delft Star Quilt’ laat zien voor een prachtig blauw/wit tegelplateau. Via het internet je lapjes bestellen was er toen voor Renate nog niet bij, dus op naar een quiltwinkel die veel ‘Kaffe Fassett’ stoffen verkoopt.

Het bijzondere van dit patroon is dat de ster uit verschillende ruiten is opgebouwd . De ruiten zijn gemaakt van reepjes stof waardoor er cirkels ontstaan. “Dit moet te doen zijn” dacht Renate overmoedig en begon vol enthousiasme. Ervaren naaiers weten dat blokken die schuin op draad zijn heel snel langer worden. Natuurlijk wist Renate dat wel… Maar zij werkt zo precies, ‘dat zou haar niet overkomen’? Enfin om een lang verhaal kort te houden in plaats van een vlakke quilt had ze een berglandschap gecreëerd.. hoe was dat nu mogelijk? De volgende uitdaging bestond uit het plat maken van de berg die was ontstaan in het centrum van de quilt. Tja, hoe los je zoiets op zonder de hele top uit te elkaar te halen. Renate vergat even de regels en knipte stiekem wat stof weg (Sttt niet doorvertellen hoor!) en omdat het centrum donkerblauw is viel dat bijna niet op. Het is natuurlijk niet zoals het hoort, maar een andere oplossing kon ze niet verzinnen. Het resultaat is uiteindelijk een prachtige quilt met een schitterende ster.

Ge­maakt in: 2018
Afmeting: 140 x 140 cm
Techniek: Machinaal gestikt en met de hand door ge­­­quilt.

Wil jij ook leren quilt­en en naaien? Wij ge­ven naailessen, quilt­cursussen en er is ook een Quilt Bee. Wist je dat wij ook quilts op bestelling maken en quilts verkopen in onze shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *