Quilt ‘Spelen met pizzadozen’

Op de Quilt Bee in het dorp waar Renate woont komen echte quilt lady’s. Ze hebben jarenlang ervaring met het quilten en er staan al heel wat mooie quilts op hun naam. Tijdens de ‘show-and-tell’ gaat iedereen elkaars quilt bewonderen.  De groep bezoekt tentoonstellingen; er worden lapjes gekocht en nieuwe ideeën gedeeld.  Zo kreeg Renate het boek ‘’Quilten met de hand” van Jessica Alexandrakis te zien.

Mooi op tijd want Renate was net op zoek naar een nieuwe uitdaging. Er staan zoveel leuke ideeën in dit boek dat het bijna keuzestress opleverde. Uiteindelijk werd het een ontwerp dat is opgebouwd uit  zeshoeken, driehoeken en vierkanten. Drie eenvoudige figuren die samen cirkels vormen, wat haar fascineerde.

Na het kiezen van het ontwerp moest er heel veel karton worden verzameld. Dit vonden de kinderen van Renate vooral een prettig onderdeel, pizzadozen zijn daar namelijk erg geschikt voor. Na een heleboel pizza’s eten, konden de lapjes bij elkaar gezocht en de kartonnetjes bekleed worden. Vervolgens werden die weer aan elkaar genaaid en dit alles met de hand. Voordat de top van de quilt klaar was, waren er heel wat maanden verstreken. De kartonnetjes waren uiteindelijk behoorlijk lastig om weg te halen en het waren er zoveel! Maar ze mag trots zijn op het resultaat. Wat zit er veel werk deze quilt en wat is het mooi geworden!

Onlangs voelde Renate iets hards in de quilt, zou ze dan toch nog een malletje over het hoofd gezien hebben….

Ge­maakt in: 2006 – 2008
Afmeting:  175 cm x 140 cm
Techniek: Alles met de hand genaaid en gemaakt.

Wil jij ook leren quilt­en en naaien? Wij ge­ven naailessen, quilt­cursussen en er is ook een Quilt Bee. Wist je dat wij ook quilts op bestelling maken en quilts verkopen in onze shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *