Kwijtraken is verleden tijd

Achter elk kastje dat Renate maakt zit een leuk ver­haal. Misschien her­ken je je­zelf er wel in of geeft het je een nostal­gisch gevoel. Dit kastje heet ‘Ons dorp’ en hier­onder lees je het ver­haal erachter.

“Opzij, opzij, opzij; maak plaats, maak plaats, maak plaats. Wij hebben onge­lofe­lijke haast! Wij heb­ben maar een paar mi­nuten tijd. We moeten ren­nen, springen, vlieg­en, duiken, vallen, op­staan en weer doorgaan. We kun­nen nu niet langer; we kun­nen nu niet langer blij­ven staan.”

Zo rond 1980 was dit een nummer van Herman van Veen dat iedereen wel mee kon zingen. In die tijd waren we al gehaast en telkens onderweg.

Op het kast­je zie je ook verschil­lende scenario’s waar­bij men ‘onderweg’ is. Zoals een haas en de schild­pad. Zij doen een wed­strijd­je: wie zal er als eerste de fi­nish bereiken? Of de fietsers die richting school rijd­en; de auto’s die ons naar het werk breng­en en de boer die onder­tussen druk in de weer is met de trac­tor op het land.

Het valt Renate op dat pennen, scharen, gummetjes, pot­loden, plak­band en stif­ten ook altijd onderweg zijn. Als ze je ze nodig hebt blijk­en ze “opeens weg” te zijn en dan be­gint het zoek­en en speuren. Dit kast­je gaat je help­en om niet mis te grijpen en heeft genoeg laat­jes voor de “zoek-rakers en weglopers”. Boven­dien is het ook nog eens een mega­leuk kast­je dat je goed in het zicht neer kan zet­ten.

Interesse in dit ladekastje? Bekijk alle ladekastjes in onze shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *