Unieke hocker

Op een dag kreeg Renate van vrienden een oude hocker. In hun interieur was deze overbodig geworden en onder het mom van: ‘Jij bent creatief en ziet overal een tweede leven in,’ kwam deze hocker bij Renate terecht. Vanwege zijn grote afmetingen, 65 bij 95 cm, kwam hij in hun ruime keuken te staan. Manlief keek niet blij want de toenmalige bekleding was absoluut niet zijn smaak. Maar goed, Renate zag er wel wat in en zo mocht hij onder protest blijven staan.

In de linnenkast vond Renate nog een vintage tafelkleed en zo zag de hocker er al anders uit. Daarna begon zijn ‘Second Life’: de oude bekleding ging eraf en een nieuwe kwam eroverheen. Helaas was deze nieuwe bekleding niet bestemd tegen bezoek en lekkere hapjes. De stof van de hocker bleek na deze gezelligheid vol dikke vetvlekken te zitten. Niet leuk natuurlijk, maar gelukkig was er nog het mooie vintage tafelkleed dat weer uit de kast gehaald kon worden.

Inmiddels had Renate via kringloopswinkels en markten oude geborduurde afbeeldingen verzameld. Uit al dat huisvlijt werd een collage samengesteld. Vervolgens kwam de uitdaging om van de verschillende borduursels één geheel te maken. Het resultaat mag er zijn. De hocker staat nu te pronken in de keuken! Om hem te beschermen tegen vetvlekken en koffiekringen ligt er nu een glazen plaat op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *