De vergeten affiche

In 2009 kochten Renate en haar man een oude slagerij: een tof vintage pand, gebouwd in 1965, een winkel met bovenwoning. Het verhaal ging dat de slager die er woonde ziek werd, waardoor de slagerij haar deuren moest sluiten. Het pand kreeg een andere bestemming, waarna er vele volgden. 

Vol goede moed begonnen ze met het opknappen, meters tegeltjes werden er verwijderd. Aan heel veel elementen kon je nog de slagerij van 1965 herkennen. Zo waren er nog een beenhouwerij, koelcel, rookhok en vele schoorstenen. De deur van het rookhok was in 1970 goed gesloten en nooit meer open gedaan… Ze waren dan ook zeer benieuwd wat ze daar aan zouden treffen. Hun toenmalige pubers durfden het aan. Beschermd met handschoenen en mondkapjes, tegen stof hè, werd voorzichtig de deur geopend. Er kwam een vreselijke vieze en muffige lucht uit het hok. Het was helemaal zwart van het roet en ontzettend vuil. Behoedzaam schepten ze het hok leeg. Tussen al die viezigheid troffen ze het oude affiche: “Moet je bewaren mam, dat is cool!”.

Natuurlijk heeft Renate dat ook gedaan. Het is een herinnering van het pand aan zijn oorspronkelijke roots. Om het winkelaspect van het affiche te accentueren is de achtergrond gemaakt van een kassabon. Nog steeds hangt het in de gang te pronken. Echt weer iets om te koesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *